Polen, del 1

Vi landade i Polen och allt var frid och fröjd. Flygresan hade gått helt okej ändå. Förutom att en praktikant verkade ha landat planet. När vi står och väntar på bussen ser jag att flygplatsen heter ”katovice airport”. Jag tänker inte mer på detta då jag inte kan polska, tänkte att det var namnet bara. Sedan får vi reda på av en norsk turist att vi inte är i Krakow. Utan att vi är i en stad tio mil från Krakow. Sade Ryanair något om detta? Nej. De sa något i stil med ”we will give you information about buses to krakow”. Vi tänkte inte mer på det, utan bara att de var vänliga som skulle berätta för oss om transfers. Sedan sa de inget mer om detta.

Fanns det taxibilar på flygplatsen? Nej.

Gick det regionalbussar? Ja, en gång var tredje timme, och det var minibussar.

Kom det ersättningsbussar? Ja, efter en timme. Två bussar till alla på flygplanet, som inte fick plats på. Som dessutom gick till Krakow flygplats, inte till Krakow centrum. Så då hade en fått åka först till Krakow flygplats som skulle ta två timmar och sedan få ta buss/tåg/taxi till Krakow centrum. Så vi tog en taxi med norsk läkarstudent som bodde och pluggade i Krakow.

Vi bodde på Hotel Atrium. Vi bodde i ett fyrbäddsrum, med ett fint badrum och ett litet kök. Det låg nära tågstationen/busstationen/Galeria Krakowska.

DSC_0002 DSC_0005 DSC_0003

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s